M.S. Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi Barışcan Bozkurt, KUİS Yapay Zeka Merkezi öğretim üyesi ve KUİS Yapay Zeka Merkezi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Profesörü Alper T. Erdoğan, ortak yazarları UAA’dan Ateş İsfendiyaroğlu ve Harvard Üniversitesi’nden Cengiz Pehlevan ile birlikte geçtiğimiz günlerde, ‘İlişkili Kaynak Ayrımı için İlişkili Bilgi Maksimumlaştırma Tabanlı Biyolojik Olarak Makul Sinir Ağları’ başlıklı çalışmalarını üst düzey bir yapay zeka konferansı olan ICLR 2023’te sundu. Beynimizdeki duyusal uyaranları işlemenin potansiyel yöntemlerini modellemek için bilgi teorisinin ilkelerinden yararlanan yeni, biyolojik olarak makul bir sinir ağı çerçevesi önerdiler.

Prof. Alper Erdoğan’ı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.